Articole publicate in FARUL CRESTIN

Evanghelizare in localitatea Corbu

cu Ovidiu Liteanu

Articol publicat in 2010

reportaj realizat de Pastor Nelu Rosu, comuna Corbu, Jud. Constanta

Prin harul lui Dumnezeu l-am cunoscut pe fratele Ovidiu Liteanu acum 3 ani, deci in 2006.

In anul acesta am putut organiza o saptamana de evanghelizari in 10 biserici sau misiuni din Comunitatea de Constanta. Despre aceste seri de evanghelizare am discutat inca de anul trecut, cand fratele Ovidiu a fost la Corbu si imprejurimi. Am anuntat pastorii colegi cu privire la aceasta saptamana, iar cu cei care au dorit am avut discutii in privita conditiilor si a serii in care poate fi tinut un program de evanghelizarea. Cu exceptia misiunii Orasul Nou, ce apartine Bisericii Crestine Baptiste “Sfanta Treime“ din Constanta, conducerea bisericii a anulat concertul, toate celelalte biserici si misiuni, inclusiv Lumina, care a inlocuit Orasul Nou, au beneficiat de un program de evanghelizare de aproximativ 2 ore. La sfarsitul fiecarei evanghelizari s-au predat intre 4 si 21 de persoane.

Fratele Ovidiu ne-a surprins cu cantari frumoase si duhovnicesti, legate intre ele de indemnuri deosebite de pocainta si incurajare, dar mai ales de marturia vietii personale. Fost cantaret de muzica populara, apreciat in tara si peste hotare,in urma cu 20 a primit pe Domnul in viata sa,si de atunci numai Lui ii da slava si cheama oamenii la pocainta!  

In cadrul fiecarei seri de evanghelizare a fost pregatit cate un mesaj evanghelistic, tinut de mine sau de un alt invitat al bisericii din loc.

Timp de o saptamana, cat am relationat cu fratele Ovidiu, am apreciat la dumnealui crediciosia, smerenia, dedicarea si profesionalismul, dovedindu-se un colaborator de incredere.

Ne bucuram ca in finalul campaniei sa constatam ca peste 100 de persoane au ridicat mana ca semn al predarii, iar peste 80 si-au pecetluit aceasta hotarare venind in fata celor prezenti, pentru rugaciune. Suntem constienti de faptul ca acesta este doar un prim pas pe calea mantuirii lor, dar mentionez cu fermitate ca fiecare biserica in parte este responsabila de incurajarea si cresterea acestor suflete pe calea credintei si integrarea lor in biserica.

Ne bucuram totodata ca toti cei implicati in aceasta campanie, inclusiv fratele Ovidiu, sa fie multumiti peste asteptari.

Ovidiu Liteanu promite, daca Domnul ingaduie, ca va reveni in Comunitatea Baptista de Constanta si la anul viitor (intre 20 si 27 iunie), iar daca va mai gasi o saptamana o va aloca bisericii din Fetesti pentru misiunile din Ialomita.

Pentru toate aceste, asa cum spunea si fratele: …”Nu noua Doamne, ci numelui Tau dam slava…” (Ps 115 :1)

  

PREŢUL EVANGHELIEI
(Marcu.4:1-20) 

Să spui şi altora de mântuire
Înseamnă să începi ne-ntârziat,
Iar de nu ştii prea multe din Scriptură,
Spune exact cum tu ai fost salvat.
 
Fii gata de Cuvânt să faci risipă
Să poţi rămâne în evanghelizare,
Căci până la o inimă deschisă
Multe seminţe pier în pământ tare.
 
Îmbracă-te cu mai multă răbdare,
Creştinul este un semănător;
Ce lucrează acum cu sârguinţă
Rodeşte în sezonul următor

Compusa de pastor, Nelu Rosu
26 06 2009 Corbu-Constanta

  

  

  

 

 

PARTENERIAT SARBATORIT

Articol publicat in 2010 

            In toamna anului trecut, Biserica Baptista din Corbu (pastorii Nelu Rosu si Daniel Topciu) si cea din Truseni-Chisinau (pastor Vlad Caragea), am avut bucuria sa aniversam 5 ani de parteneriat spre folosul Imparatiei lui Dumnezeu. Au fost 5 ani de deosebite binecuvantari, incercari si sfinte provocari.

            Cand am inceput, am fost putin ezitanti, deoarece eram deja implicati impreuna cu o biserica din Anglia, prin fratele Florin Cornea in misiunea din Ucraina. Ne temeam atunci ca va fi o povara prea mare pentru biserica noastra de 100 de membri, acest nou parteneriat. Lucrurile insa s-au clarificat, cand peste un an, fratele Florin a trebuit sa revina in tara datorita sanatatii, iar fratii din Anglia au fost de acord sa ne urmeze in Basarabia. Mai ales din urmatorul an, ne-am concentrat pe noul proiect si asa am inceput sa organizam anual conferinte in Basarabia, cu scopul intaririi si  inmultirii parteneriatelor Constanta-Chisinau. Dupa cei patru ani de conferinte, Dumnezeu a mai adugat 5 parteneriate, iar alte 3 sunt in discutie, aceasta cred si datorita strategiei de a lua in fiecare an, 2-3 pastori noi, inclusiv din alte Comunitati. Din cele 9 parteneriate amintite, unul este cu Biserica Harul din Bucuresti si un altul este in proiectul fratelui pastor Cocos din Buzau.

            In mod neasteptat, Dumnezeu a onorat  Conferinta amintita, cu participarea fratilor presedinti: a Comunitatii de Constanta-Daniel Fodorean si a Uniunii Baptiste din Moldova-Ion Miron.  Ne-am bucurat totodata, ca intalnirea a avut loc la Biserica cea mai mare din Chisinau -“Isus Salvatorul”, iar agapa la sediul Uniunii Baptiste.

            Experienta noastra dovedeste inca o data ca Dumnezeu binecuvinteaza inceputurile slabe si ca El mai mult decat orice, onoreaza credinciosia.

            Toata Gloria fie adusa Tatalui Ceresc, care ne-a infratit prin Fiul Sau, Isus Hristos si ne face cinstea sa fim lucratori impreuna cu Duhul Sfant.

 

VENIŢI CREŞTINI !

Veniţi creştini, să cucerim noi orizonturi,

Sub încleştarea surdă din văzduh,

Restaurând domnia Celui Tare

Prin îndrumarea Sfântului Său Duh !

Veniţi, voi rod al jertfei de pe Cruce,

Sub norii grei de duhuri şi domnii,

Să întregim recolta Celui Veşnic

Salvând din foc ai Domnului copii !

Veniţi, moştenitori în ceasul serii,

Sub urlete şi ploaie de săgeţi,

Împărtăşind cina Celui Slavit

Martori să fim eternei dimineţi !

Pastor Nelu Rosu

 

 

 

 

 

Imagine13                          Imagine14

MARTURIE DIN DOBROGEA

ROADELE PERSEVERENTEI IN MISIUNE

publicat in Farul Crestin – 2008

Misiunea este subiectul preferat al lui Dumnezeu, intrucat spunea cineva:”El a avut un singur Fiu si pe Acela l-a facut misionar”(Ioan 3:16)

Misiunea este este „grija”cea mai mare a Domnului, lasata la Inaltare, cu “limba de Inviere”(Mt.28:19,20)

Misiunea este domeniul in care puterea prezentei Duhului Sfant s-a manifestat cel mai pregnant si inconfundabil (Faptele Apostolilor).

Misiunea este porunca de capatai a Bisericii Biruitoare, testul suprem al faptului ca ea este inbatabila pe Pamant (Mt16:18).

Misiunea de a evangheliza lumea este conditie sine-qua-non a revenirii Mantuitorului pe norii cerului, pentru a-si rapi Biserica Sa (Mt.24:14).

Despre misiune se pot afirma deasemenea nenumarate adevaruri, la fel de puternice cu cele deja mentionate, insa ceea ce mi se pare la fel de important, este acela care se refera la pozitia bisericilor noastre si stadiul de implicare in misiune.

Noi recunoastem Biserica Universala, cat si cea Locala, ca uneltele lui Dumnezeu prin care El vrea sa-si desavarseasca planul de salvare al omenirii. Ceea ce ar trebui sa ne puna pe ganduri este discrepanta ce a aparut intre responsabilitatea Bisericii locale si a celei Universale, vis-a-vis de misiune. Tendinta este, din ce in ce mai mare, ca fiecare Biserica locala sa decline uriasa porunca a misiunii pe seama Bisericii Universale, despre care uita ca e suma celorlalte, prinse majoritatea intr-o astfel de mentalitate insalatoare. Porunca misiunii, deci trebuie sa apese in egala masura  toate Bisericile, indiferent de scuzele ce ar putea fi invocate ca: numarul de membri, potentialul financiar, obisnuinta (traditia), notorietatea, etc.

Cu siguranta ca daca ramanem in ascultare de Capul, care este Hristos si sub calauzirea Duhului Sfant, orice tendinta gresita a Bisericilor noastre va fi si corectata.

Mi-aduc aminte cum Biserica de la Corbu, Comunitatea Crestina Baptista de Constanta, in care slujesc de 10 ani, a inceput concret implicarea in misiune. Dupa ce am invatat sa cerem lucruri mari in rugaciune de la Dumnezeu, au inceput sa apara rezultate minunate si inedite cum ar fi: deschiderea de puncte de misiune, doua noi cladiri de Biserica, formarea a trei pastori si poate cel mai spectaculos, trimiterea la Cernauti a unui misionar in persoana lui Florin Cornea, pentru trei ani. La jumatatea perioadei amintite, Dumnezeu stiind ca pe motive de sanatate misionarul din Ucraina se va retrage, ne-a surprins cu cererea pastorului Vlad Caragea din Chisinau. Pentru ca a fost de la Dumnezeu, nu l-am putut amana decat un an, astazi fiind deja in parteneriat cu noi  de 3 ani. Intrucat indrazneala de a cere lucruri mari de la Dumnezeu ne-a fost pe deplin rasplatita, cred ca acum suntem in masura sa vorbim de al doilea secret experimentat pe campul misiunii si anume perseverenta.

La mai bine de 6 ani dupa intregirea responsabilitatii noastre in misiune, cu misiunea externa si la mai bine 3 ani dupa parteneriatul cu Truseni-Chisinau, cu toata recunostinta fata de Dumnezeu, Biserica noastra, cu putin sub o suta de membrii, se poate bucura de roade cu adevarat binecuvantate:

-campanii anuale de evanghelizare si formare a celor din zona Chisinau,

-motivarea altor 4 biserici in parteneriate cu biserici din Basarabia,

-sustinerea bisericii partenere in reorganizarea si deschidrea a doua puncte de misiune in Basarabia,

-sustinerea de tabere de evanghelizare pentru sute de copii si tineri din zonele celor doua biserici, cu ajutorul Societatii „Spirit Euxin”-Corbu si a unui partener englez,

-deschiderea unui campus aproape de Chisinau pentru tabere crestine,

-sustinerea in ucenicizare a trei studenti din tari musulmane pentru lucrare la intoarcerea acasa,

-pregatirea si gasirea suportului pentru o calatorie misionara intr-o tara musulmana in toamna aceasta,

-facilitarea aparitiei primului meu volum de poezii ”Crampeie de Har”,

-etc.

Toata gloria sa fie adusa lui Dumnezeu pentru modul minunat in care a lucrat prin bisericile noastre si pentru privilegiul ce ni-l face ingaduindu-ne sa punem umarul nostru fragil la inaintarea  Carului triumfal al Evangheliei.

In incheiere doresc sa las poezia „Evanghelisti”, aparuta in volumul meu de debut deja amintit, sa incurajeze Biserica Domnului Isus sa adune rod bogat perseverand si sporind in Msiune.

 

EVANGHELIŞTI

Evanghelişti, sporiţi în predicare,

E timpul potrivit de semănat,

Cu Dumnezeu să ne-avântăm mai tare

Sperând un nou sezon de recoltat.     

Evanghelişti, nu-ncetiniţi lucrarea,

Nu-i timpul potrivit de relaxat,

Prin Duhul să ne-nsufleţim chemarea,

Trudind din greu, cu suflet dedicat.

Evanghelişti, vizaţi recolta mare,

E timpul să lucraţi ce s-a arat,

Oriunde şi oricând, în orice stare;

Aşa Stăpânul fi-va înălţat !

Pastor Nelu Rosu, Comunitatea Crestina Baptisa Constanta

Lasă un comentariu